Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Saka'nın konukları Romanya'lı öğrenciler

Başkan Saka

Edremit Anadolu Lisesi'nin kardeş okul projesi kapsamında, Romanya Köstence şehrinde ki Murfatlar Lisesi öğrencileri Edremit'e geldi.

Edremit Anadolu Lisesi'nin kardeş okul projesi kapsamında, Romanya Köstence şehrinde ki Murfatlar Lisesi öğrencileri Edremit'e geldi.
Romanya'dan gelen konuklar Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret etti. Başkan Saka, konuklarına ilçenin kültür elçiliğini yaptı.
Edremit Anadolu Lisesi'nin kardeş okul projesi kapsamında Romanya'nın Köstence şehrine bağlı Murfatlar Lisesi Müdürü Sorin Dimitru Cernaianu, 5 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan heyet ilçeye geldi.
Anadolu Lisesi'nde ki kardeş öğrencileri ile bölgeyi gezen Romanyalı öğrenciler, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret etti. Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Davut Çengel, kardeş okul öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Başkan Saka'ya okula ve kardeş okul projesine sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Romanya Murfatlar Lisesi Müdürü Sorin Dimitru Cernaianu, Türkiye'de ve Edremit'te bulunmaktan son derece mutluyuz. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz bizi en iyi şekilde misafir ettiler. Buradan güzel anılarla ve mutlu bir şekilde ayrılacağız” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, öncelikle Romanya'lı konukları ilçede konuk etmekten mutluluk duyduklarını açıkladı.
Kardeş okul ve kent projelerinin uluslararası ilişkilere ve barışa katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Saka, Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde okullarımızın böyle projelerine destek vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine ekledi.
Ardından Türk ve Romen öğrenciler Başkan Saka ile hatıra fotoğrafı çektirerek belediyeden ayrıldı.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli